onsdag 28. januar 2009

Søndagsfilm i planetariet

På søndager i februar presenterer Nordnorsk vitensenter Solas Hjerte på planetariet i Tromsø. Filmen har i løpet av de siste månedene blitt vist for flere av byens skoleklasser, og åpnes nå for publikum.

Solas Hjerte

Søndag 1. februar og søndag 8. februar kl. 13:15 og 14:00.
Denne fantastiske filmen fyller hele kuppelen i en 360-graders opplevelse. Du blir tatt med fra oltidens soltilbedelse og inn i framtidas solforskning - med unike nærbilder av solen som du aldri har sett før. Fenomener som solformørkelser, solflekker og nordlys, vises og forklares på spennende måter. Filmen har norsk tale. Lengde: 25 minutter. Anbefales fra 5 år. Billettpris kr. 40,-

En reise til Saturn

Noen av mulighetene med det nye digitale planetariet demonstreres gjennom en storslagen reise fra jorda og månen, med kurs for planeten Saturn. Denne sekvensen vises som forfilm før Solas Hjerte. Lengde: 4 minutter.

Fra 15. februar vises også den spektakulære filmen Livets Opprinnelse. For fullstendig filmprogram, se nordnorsk.vitensenter.no.

tirsdag 13. januar 2009

Eksperimentklubb i Vinterferien

Da er det lagt ut infomasjon om eksperimentklubben i vinterferien, for barn som går i 4.-7. klasse. Det kan fort bli fullt så det er lurt å være tidlig ute. Påmeldignsskjema finner dere her.